Peter Gade: Seriøsitet, charme og dansk hygge

30.01.2013

- Jeg tror godt, de kan lide, at vi er meget seriøse med, hvad vi laver, og samtidig har vi en charme og måske den her danske hygge. Det tror jeg på en eller anden måde, de godt kan lide, siger badmintonspilleren Peter Gade, som i mere end 15 år har rejst og spillet badminton i Asien.

Vi mødte Peter Gade, da han i efteråret 2012 spillede sin sidste Super Series Kamp i Denmark Open i Odense. Her er deltagerantallet stort og internationalt. Cirka 25 kinesiske badmintonspillere deltog sammen med de bedste spillere fra Indonesien, Malaysia og Thailand.

Peter Gade er i dag en af de største nulevende ambassadører for Danmark i Kina. Men et menneske har endnu større indflydelse; H.C. Andersen.

"Uanset hvor du kommer i Kina, kender de H. C. Andersen og jeg tror bare, vi skal være ufattelig glade og stolte over, at vi har en ambassadør som ham", fastslår Peter Gade.

Vidste du, at

  • den kinesiske tradition for fysisk udfoldelse har rødder i landets tidligste kulturhistorie. Kropskulturen har enten været forankret i en religiøs opdragende tradition, i krigertræning eller i almindelig social underholdning.
  • Moderne sport fik et ståsted i Kina efter Opiumkrigen 1839-42. Sideløbende blev de traditionelle kinesiske sportsaktiviteter, især bueskydning, brydning og wushu udviklet.
  • Med dannelsen af Folkerepublikken blev den fysiske kultur en vigtig del af den socialistiske stat. Massesport blev et af statens midler til at fremme borgernes helbredstilstand og påvirke deres moralske udvikling.
  • Kina er internationalt dominerende inden for bordtennis, volleyball, gymnastik og svømning, fra begyndelsen af 1990'erne også inden for badminton og løb.
  • Efter at Beijing var vært for OL 2008, satser landet bredt på de fleste olympiske idrætsgrene.